אילו לימודים יש בחוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה?

החוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה הינו אחד מני כמה חוגים הפועלים בישראל להכשרת אנשי מקצוע בתחום הריפוי בעיסוק. תוכנית הלימודים משותפת לאוניברסיטת חיפה ולטכניון, המכון הטכנולוגי לישראל.

לצפייה במידע כללי על החוג לחצו כאן

תכנית לימודים לתואר ראשון (בוגר/BOT)

מטרת הלימודים לקראת התואר הראשון היא להכשיר מרפאים בעיסוק ברמה מקצועית גבוהה בתחומי הריפוי בעיסוק. תוכנית הלימודים משלבת לימודים תיאורטיים ומעשים ממדעי החברה וההתנהגות, ממדעי הרפואה ומהריפוי בעיסוק. במהלך הלימודים משולבת הכשרה מעשית במסגרות הטיפוליות השונות של המקצוע. הלימודים בתחום מדעי החברה וההתנהגות מכוונים להבנת תהליכי התפתחות תקינה וליקויה בתחום הקוגניטיבי, הרגשי והחברתי. הלימודים בתחום הרפואה מכוונים להבנת תהליכים פיזיולוגיים של בריאות וחולי. הלימודים בתחום הריפוי בעיסוק מכוונים להבנה ויישום תיאוריות וטכניקות של אבחון, טיפול ומניעה.

למידע נוסף אודות תוכנית לימודים לתואר ראשון - ב"א בריפוי בעיסוק לחצו כאן

תכנית לימודים לתואר שני (מוסמך/MSc)

תכנית הלימודים לתואר מוסמך בריפוי בעיסוק מבוססת על המטרות הבאות:

• פיתוח והעמקת תחום הידע של הריפוי בעיסוק באמצעות מחקר בסיסי ויישומי.
  • הרחבת והעמקת הידע התיאורטי והיישומי של מרפאים/ות בעיסוק בתחומי ההתמחות של המקצוע, באבחון, הערכה, שיטות טיפול ושיקום חדשניות.
  • עידוד פיתוח ויישום תפיסות חדשניות לטיפול במוגבלויות מוטוריות, קוגניטיביות ואחרות.
  • איתור מוקדי בעיות בבריאות וחולי הדורשים תכנון והתאמת טכנולוגיה מסייעת לרווחת המטופלים.
  • הכשרת עתודה של סגל צעיר לתפקידי מחקר, הוראה והדרכה קלינית במסגרות אקדמיות.
  • הכשרת כח אדם צעיר ומיומן בקדמת הידע, לניהול ומנהיגות במקצוע, במערכות הבריאות, החינוך והרווחה.

למידע נוסף אודות תוכנית לימודים לתואר שני - מ"א בריפוי בעיסוק לחצו כאן

תוכנית לימודים לתואר שלישי -דוקטור לפילוסופיה בחוג לריפוי בעיסוק:

תכנית הלימודים מיועדת לסטודנטים מצטיינים בעלי תואר שני בריפוי בעיסוק או בתחומים נושקים הרוצים ללמוד לתואר שלישי, לבצע מחקר בתחום מדע בסיסי ו/או יישומי בתחומים המחברים בין שני סוגי המדע (translational research). הלימודים לתואר שלישי יתמקדו באספקטים שונים של התפקוד/העיסוק האנושי בקרב אוכלוסיות בריאות וגם אלו עם חסרים עקב מגבלה/מחלה ו/או עיכוב התפתחותי. בנוסף, התחומים בהם ייבצעו הסטודנטים את מחקרם קשורים לנושאים כמו שיקום, לימודי מוגבלות, מדעי הבריאות והרפואה, חקר הנוירו-עיסוק, טכנולוגיה מסייעת, ואף ישתפו פעולה, במסגרת הנחיה משותפת, עם חוקרים מרכזיים בטכניון, בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות ובפקולטות אחרות באוניברסיטה, במחקרים הנמצאים בקדמת הידע.

למידע נוסף לחצו כאן

You are here: